Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Uyanmak Görmek

Rüyada Uyanmak Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Uyanmak :
Rüyada uyanmak veya uyanıklık, Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında uykuda olduğunu ve uykudan uyandığını görmesi; o kimsenin deneyimli olmadığı bir işe girerek çalışacağına, kişinin rüyasında uyuyan bir kimseyi uyandırdığını görmesi; o kimsenin uyandırdığı kişiyi hak yola getirmeye çalışacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir başkası tarafından uykudan uyandırıldığını görmesi; o kimsenin kendisini uyandıran kişi tarafından doğru yola getirilmeye çalışıldığına yorumlanır. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Rüyanızda derin bir uykudan uyandığınızı ve hemen kalktığınızı görmeniz; din ve dünya işlerine gayret sarf edeceğinize ve bunda da başarılı olacağınıza yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında uzun zaman uyanık olduğunu görmesi; o kimsenin ömrünün uzun olacağına, kişinin rüyasında kendisinin uyanık olduğunu görmesi; o kimsenin uyanık halinde iken doğru yolda olduğuna, kişinin rüyasında uyuyan bir kimseyi dürterek uyandırdığını görmesi; o kimseyi doğru yola çağırdığına delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Uyanmak :
Bu rüya; hareket, gayret, uyanıklık ve ibadetle tabir olunur.
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Rüyasında uykudan uyandığını gören, gafletten kurtulur. Uyuyan birini uyandırmak, onu doğru yola sevketmektir. Birisi tarafından uyandırılan, onun vasıtasıyla hidayet bulur.
Bazılarına göre bu rüya şunların ifadesidir: Sedad yani işlerde akıllı davranma, din ve dünya işlerinde devamlılık, günahtan sakınmak, bol rızk ve uzun ömür.
Başkaları uyurken uyanık olduğunu gören, halkın gafletinden istifade eder. Uyumamakta direndiğini gören, işlerine devam eder.
Uzun zamandır uyanık olduğunu gören, çok yaşar.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Uyanmak :
Rüyada kendisini uyanmış görmek, onun ciddi ve samimi olarakhareket ve tövbesine, ticaret ve kazancına yolculuktan gelmesine işarettir.

---
Uyanmak rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.