Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Sehirler Görmek

Rüyada Sehirler Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Sehirler :
Kirmani (R.A.) demiştir ki: Rüyasında Mekke-i Mükerreme de olduğunu gören, rahata ve itibara kavuşur. Dine hizmet eder. Medine-i Münevvere de bulunan; tüccarlarla arkadaş olup onlardan din ve dünya işlerinde hayır ve fayda görür. Taif'te olduğunu gören, sık sık seyahat eder. Basra da bulunmak; ilim sahibi olmaktır. Vast şehri; ağır başlılık, din ve takva ile yorumlanır. Bağdat zenginliğe işarettir. Bu rüyada şehirlerin isimleri, ne ile şöhret buldukları dikkate alınır ve bu hususlara göre yorum yapılır.
Seyh Abdülkadir El Semuni'ye göre, şehir veya kasabanın adı hayrı ifade ediyorsa rüya iyidir. Aksi ise, şerre delalettir. Mekke-i Mükerreme; din ve tevbe demektir. Medine-i Münevvere; dostlarla buluşmak, arzuya kavuşmak ve Hz. Peygamberimiz (S.A.V.)in şefaatini ümit etmektir. Kudüs'ü gören, tevbekar olup, günah-larından temizlenir. Mısır; izzet, zafer, güven ve rızktır. Iskenderiye; ticaret ve menfaatle tabir olunur. Sam şehri; rahmet, bereket, güzel geçim ve emniyettir. Istanbul'u görmek; dinde zaafa, rızkta harama işaret eder. Bursa; makam, itibar, güven ve selamettir.
Ibn-i Sirin ise: Büyük şehirleri ne suretde olursa olsun, iyiye tabir edyor. Tanımadığı bir şehirde olduğunu gören, bir kavle nazaran ehl-i salahtan (dindarlardan kurtulmuş-ladan) istediğine nail olur. Bir rivayete göre bilmediği bir şehirde bulunan, vefat eder.

---
Sehirler rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.