Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Savaş Görmek

Rüyada Savaş Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Savaş :
Rüyada savaş görülmesi üç şekilde tabir edilir. 1. Ülkeler arasında yapılan savaş 2. Ülke içinde devletle halk arasında yapılan savaş 3. Ülke içinde halkın birbirleriyle yaptıkları savaş. Bir kimsenin rüyasında ülkeler arasında savaş yapıldığını görmesi o ülkede fitne ve fesat çıkacağına veya veba, kolera gibi salgın bir hastalığın zuhur edeceğine yorumlanır. Rüyada bir devlet başkam ile tebaası arasında savaş yapıldığını görülmesi; o ülkede bereket ve ucuzluk olacağına delalet eder. Rüyada halkın birbirleriyle savaştıklarının görülmesi; o halkın kendi araları da güzel bir şekilde geçineceklerine işaret eder. Rüyada bir memlekete asker girdiğinin görülmesi; o beldeye yağmur yağacağına delalet eder. Rüyada iki bölük askerin savaştıklarının görülmesi; kazanan tarafın yenileceğine delalet eder. Rüyada her iki asker gurubunun birbirlerine karıştıklarının görülmesi; herkesin hayra ereceğine işaret şeklinde tabir olunur. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Rüyanızda düşmanla savaştığınızı görmeniz; dininize hizmet edeceğinize, anne ve babanıza yardım edeceğinize ve hanımınızı da çok kıskanacağınıza yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir savaşta dinsizler tarafında bulunduğunu görmesi; o kimsenin İslâm'dan uzaklaştığına veya dine karşı geldiğine ya da itaat etmesi gereken kimseye asi olduğuna veyahut da namazı terk ettiğine yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Savaş :
Devletler arasında savaş olduğunu görmek; fitneye yahut kolera, veba gibi bulaşıcı hastalıklara işarettir. Bir padişahla halkı arasında savaş çıktığını görmek; bereket ve ucuzluğa delalet eder. Ahalinin birbiriyle harp ettiklerini görmek; iyilik ve rahatlıkla yorumlanır. Bir memlekete asker geldiğini görmek; yağmurun yağmasına, askerlerin harp için toplandıklarını görmek; batılın helakine delalettir. Ehli hakkında yardım ve zaferdir. Az sayıda askerle beraber bulunduğunu görmek, düşmanı yenmeye işarettir.
Harp sırasında toz kalktığını görmek; hayra yorulmaz. Iki tarafın savaşmaları esnasında galip gelen, dünyada mağlup olur. Iki ordunun, birbirine karıştıktan sonra barıştıklarını görmek; halk için hayırdır.
Abdulgani'en Nablusi demiştir ki: Rüyada fesatlarla zalimlerle savaşmak; ana babaya yardım, dine hizmet ve zevceyi kıskanmaktır. Kendisinin düşman tarafında olduğunu gören, islamdan çıkar yahutta asi olur veya namazı terkeder.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Savaş :
Rüyada görülen savaş, şiddet, pahalılık ve fitne çıkmasına işarettir.

İhya Rüya Tabirleri
Savaş :
Bakınız; Gaza ve Cihad, Harp.

---
Savaş rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.