Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Sancak Görmek

Rüyada Sancak Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Sancak :
Rüyada sancak görülmesi değişik şekillerde tabir olunmaktadır. İbn-i Kesîr’in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında elinde sancak olduğunu görmesi; o kimsenin bir yolculuğa çıkacağına, rüyasında büyük bir devlet adamının kendisine bir sancak teslim ettiğini görmesi; sancak yeşil veya beyaz ise; o kimsenin yüksek bir mevkiye geleceğine, şeref ve itibarının artacağına işaret şeklinde yorumlanır. Rüyada sarı sancak görülmesi; hastalığa, kırmızı sancak görülmesi ise şan ve şerefe yorumlanır. Kişinin rüyasında sadece sancak görme si; o kişinin doğruluğuna delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Sancak :
Rüyada sancak görmek; alim, zahid, kahraman, zengin veya halka lider olacak, meziyet sahibi bir insanla yorumlanır. Elinde sancak gören, böyle bir zatla arkadaş olur ve ondan hayır görür. sancağın elden düşmesi, bu tabirin zıddıdır.
Kirmani demiştir ki: Bu rüya; sefere, makam ve itibara delalet eder. Devlet başkanının veya yardımcılarından birinin kendisine bilhassa beyaz yahut yeşil sancak verdiğini gören, bir mertebe ve şerefe nail olur. Sarı sancak, hastalığa işarettir. Siyah sancak; halifeler, kadılar ve hatipler için iyidir. Diğerleri için hayra yorulmaz.
Ebu Said'ül Vaaz diyor ki: Sancak, kadın için eşe delalettir. Herhangi bir suretle sancak gören kadın, evlenir. Kırmızı sancak; harb, sarı sancak; musibet ve hastalık, yeşil sancak; hayırlı bir sefer, beyaz sancak; bereketli yağmura, siyah sancak ise, kıtlık ve pahalılığa işarettir. Bir rivayete göre, sancak görmek; doğru yola yönelmektir.
Cafer-i Sadık sancak rüyasını şeref, sefer, makam, itibar ve iyi hal ile tabir ediyor.
İhya Rüya Tabirleri
Sancak :
Saygın bir işe ve meşhur bir yöneticiliğe; Sancak alime, öndere, kahraman, yiğit, cömer, salih ve dendine uyulan kimseye; Askeri sancak, kendisine tabi olunan bilgine, yönetici ya da varlıklı kimseye, Kırmızı sancak savaşa, Yeşil sancak hayırlı yolculuğaa, Beyaz sancak yağmura, Siyah sancak ordunun önünde görülürse mutlak zafere, gönderde görülürse az yağışa, Sarı bayrak zayıf ve savaşa hazır olmayan askerlere delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Bayrak.)

---
Sancak rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.