Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Müezzin Görmek

Rüyada Müezzin Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Müezzin :
Bir kimsenin rüyasında bir cami veya mescidin müezzinini görmesi; dini görev ile yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında kendisinin müezzin olduğunu görmesi; o kimsenin dinine bağlı birisi olduğuna ve herkesi de aydınlattığına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında müezzin olarak minareye çıktığını görmesi; o kimsenin hayra uğrayacağına, rüyasında müezzin olarak minareden indiğini veya düştüğünü görmesi; o kimsenin şerre maruz kalacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir mescid veya camiye kayyum olduğunu görmesi; o kimsenin dini inanç yönünden iyiliğine İslâm'a hizmete, hayır ve menfaate yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Müezzin :
Rüyada bir camiin müezzinini veya başka bir vazifelisini görmek; dini vazifeler hususunda bilgisi olan bir kimseyle tabir olunur. Bunların rüyadaki halleriyle, rüya sahibinin, hareketleri ve şanı göz önünde bulundurularak yorum yapılır. Bazı tabircilere göre rüyada müezzin görmek; insanı, farzlara, vaciblere ve sünnet-i seniyeyeye davet eden biriyle yorumlanır. Rüyada müezzin olmak ta böyledir. Rüyada müezzin olarak minareye çıkmak; hayra delalettir. Düşmek ise, şerre işarettir. Bir kısım tabirciye göre, minareye çıkmak; hayra delalettir. Düşmek ise, şerre işarettir. Bazılarına göre, minareye çıkmak; büyük mertebedir. Düşmek ölümü ifade eder. Inmek, zuldür. Zillettir. Hakir olmak, aşağılanmaktır.
Rüyada kayyım olmak din, itikat ve islama hizmettir. Kayyimin azlini gören; vazifesinden azl edilir, sıkıntıya düşer.
Ibn-i Sirin kayyimi, bir şehrin hakimiyle yorumluyor. Kayyım olduğuu gören ehilse, hakim olur. Değilse sevap kazanır.
Mesciddeki diğer vazifeliler, hademe vb. hayır, mevki ve islama hizmete delalet eder. Dünya ve ahiret için hayırdır.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Müezzin :
Rüyada müezzin görmek, hayra davet ediciye veya simsara yahut nikah memuruna veya elçiye işarettir. Rüyada ezan okuduğunu görse ve bu rüya hacc aylarında görülse, hacca gitmeye işarettir. Bazen de ezan hırsızlığa işarettir. Bir kadının rüyada minarede ezan okuduğu görülse, orayı cahil kimselerin istila etmelerine işarettir, özellikle ezan vakitsiz okunursa.

İhya Rüya Tabirleri
Müezzin :
Hayra ve esenliğe çağıran kimseye; hükümdarın elçisine, simsara, nikah memuruna delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Ezan.)

---
Müezzin rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.