Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Mekke-i Mükerreme Görmek

Rüyada Mekke-i Mükerreme Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Mekke-i Mükerreme :
Bir kimsenin rüyasında Mekke-i Mükerreme'yi görmesi; o kimsenin hacca gideceğine ve Mekke'yi ziyaret edeceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında ziyaret maksadıyla değil ticâret amacıyla Mekke'ye gittiğini görmesi; o kimsenin dünya işlerine ve dünya malına karşı sevgisinin had safhada olduğuna, bir yoruma göre de o kimsenin rızkının artacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında Mekke'de birtakım kötülüklerle uğraştığını görmesi; o kimsenin dini ve dünyevî birtakım zararlara maruz kalacağına işaret eder. İsmail el-Eş'as'ın yorumuna göre: Rüyanızda Mekke-i Mükerreme'yi görmeniz; sizin hayır ve nimet gördüğünüze ve malınızın da artacağına işaret eder. Rüyanızda Mekke'nin harap olduğunu görmeniz; sizin sıkıntıya maruz kalacağınıza, elinizde bulunan mal ve nimetin azalacağına yorumlanır. Hasta bir kimsenin rüyasında kendisini Mekke yolunda görmesi; o kimsenin hastalığının uzayacağına ve belki de öleceğine, bir kişinin rüyasında yaya olarak Mekke'ye gittiğini görmesi; o kimsenin dini yönden kuvvetli olduğuna ve rızkını biraz meşakkatle kazandığına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında Mekke'ye deve ile gittiğini görmesi; o kimsenin arzu ve isteklerine kolay bir şekilde kavuşacağına, kişinin rüyasında birçok insanları hacca gitmek için aydınlattığını ve onlara haccın fazileti hakkında birtakım bilgiler verdiğini görmesi; o kişinin topluma hayrının ve iyiliğinin dokunacağına, kişinin rüyasında hacdan onduğunu görmesi; o kimsenin muradına ereceğine ve günahlarının af olacağına delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Mekke-i Mükerreme :
Ibn-i Sirin diyor ki: Bu rüya, hacca delalet eder. Fakat, ticaret için gittiğini görenin dünya sevgisi artar yahut rızkı çoğalır. Mekke yolunda olmak, Hac ve hayırdır. Burada ibadet etmek din ve dünya hayatı için hayırdır. Ser fiillerde bulunmak ise, iyiye yorulmaz.
Ismail El Eş-as şöyle diyor: Bu rüya, hayır ve ni'metin artmasına işarettir. Mekke-i Müşerrife'yi harap görmek; iyi değildir. Mal kaybıdır. Hasta bir insan kendini Mekke yolunda görürse, hastalığı uzar, belki eceli yakındır. Fakat, yolu Cennetedir. Yürüyerek Mekke'ye gittiğini görenin; dini sağlam, lakin rızkı az olur. Mekke'ye deve üzerinde gittiğini gören, arzusuna kolaylıkla erişir. Halkı hacca gitmeye teşvik ettiğini gören, hayır işler. Onları hidayete davet eder.
Adil bir devlet idarecisinin kendini Harem-i Kabe'de görmesi, isminin hayırla anılacağına işarettir. Fakat, zalimse, rüya hayır değildir. Harem-i Kabe'ye girmek; devlet başkanının evine girmek gibidir. Hanesinin kabe olduğunu görmek; hayırdır. Imamlık, ni'met vb. gibi tabirleri vardır. Kabeyi gören, halifeyi veya sultanı görür.
Kirmani demiştir ki: Kabe'yi görmek; emniyet içinde olmaktır. Duanın kabulüdür. Hacer-ül Esved'i öpen, ona yüz süren, alimlerden istifade eder. Kendisini Altın Oluk'ta gören; hacca gider, arzusuna kavuşur. Makam-ı Ibrahim'de bulunmak ta böyle yorumlanır. Kabede bir noksan görmek; telaş ve mahrumiyettir.
İhya Rüya Tabirleri
Mekke-i Mükerreme :
Hacca gitmeye, emniyet ve güvene, dini önder ve imamlara, izzet ve yüceliğe, alaka ve hürmete, Hac maksadı dışında Mekke'ye gitmek hırs ve tamahkarlığa, Mekke'de oturmak yahut oraya yakın bir yerde yaşadığını görmek uzun ömre, Mekke'de bolluk olduğunu göörmek hayra, kıtlık görmek ise şerre delalet eder.

---
Mekke-i Mükerreme rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.