Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Köle Görmek

Rüyada Köle Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Köle :
Esaret altında bulunmak ta köle olmak gibidir. Kölesini azat ettiğini görmek; ya o kölenin vefatıdır yahutta azatlık gibi hayır ve menfaattir. Genç kölesinin büluğ çağına geldiğini görmek; onu azat etmektir. Köleyi bağlayıp dövmek te böyle yorumlanır. Kölelerle konuştuğunu görenin, malı artar. Köle satın almak; hayırdır. Bir rivayete göre, köle satın almak; üzüntü, satmak; menfaattir. Selamettir.
Kendini satılan köle görmek; iyi değildir. Bazı tabirciler bu rüyayı, fakirlik, alçaklık ve zahmetle yorumlamışlardır. Rüya sahibinin davası varsa kaybeder.
Kirmani'ye göre rüyada köle görmek; müjdedir. Bir köle aldığını gören ise, şer bir haber duyar.
Rüya aleminde birçok cariyeyi bir arada görmek; hayır, menfaat, servet ve saadettir. Sayet, rüyayı gören hayatta da bunlara malikse; yorum daha kuvvetlidir. Bir veya birkaç cariyeyi çıplak yahut azaları noksan bir halde görmek; iyi değildir.
Kirmani şöyle diyor: Cariye görmek; bereketli bir senenin habercisidir. Beyaz bir cariye aldığını gören, memursa; vazifesinde yükselir. Azl edilmişse; yerine döner. Tüccarsa kazancı artar, fakirse, zengin olur. Sarı bir cariye satın aldığını gören, arzusuna güçlükle nail olur. Bir rivayete göre hastalanır. Siyah cariye; sıkıntıdan kurtulmaktır.
Hangi ırktan olursa olsun cariye satmak; sıkıntı ve ihtiyaçtır. Kıymetli bir şeyi satmaktır.
İhya Rüya Tabirleri
Köle :
Hür bir kimsenin birene köle olduğunu görmesi, şahsiyet ve kimliğini rencide edecek bir şekilde borçlanmaya, sırlarına vakıf birinin şerrinden dolayı onun isteklerine boyun eğmeye; üzüntü ve kedere, içinde bulunduğu şartların esiri olmaya, Köle olmak Alllah'a gerçek anlamda kulluk yapmaya ve hayra nail olmaya da delalet eder.

---
Köle rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.