Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Imam Görmek

Rüyada Imam Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Imam :
Bir cami veya mescidde vazifeli imam görmek; yüksek seviyedeki idarecilerle, mahalle imamı ise halkın yararına çalışan bir kimseyle tabir olunur. Bu rüya her bakımdan hayırlıdır.
Bir camiye imam olduğunu gören, o camiin büyüklüğü ve ma'muriyeti nispetinde itibar, nüfuz ve makam sahibi olur. Büyük camilerde imam olduğunu gören, devlet başkanına yakın olur. Böyle bir vazife için ehil değilse bile, büyüklerden yardım görür.
Mahalle veya köy mescidine imam olan, o bölge ahalisi arasında nüfuz kazanıp onların din ve dünya işleri hususunda sözü geçer. Herhangi bir camie imam olup, namaz kıldıran; kullara hizmet eder. Bu hizmeti sayesinde hayır ve sevap kazanır. Fakirse, zengin olur. Zenginse, malı artar. Serefi noksansa, itibar kazanır. Imam olup namazı usulünce kıldıran; halka faydalı olacağı büyük bir mevkie gelir. Bu rüya elbette saadet, hayır, menfaat ve mertebedir. Yorumda rüya sahibinin mal ve liyakatı dikkate alınır.
Imam olarak namaz kıldırdığı sırada yüksek sesle mükemmelen Kur'an okuyan kimse, geleceği makamda veya başlayacağı işte muvaffak olur. Kur'an'ı doğru okuyamamak bu yorumun tersidir. Namaz kıldırdığı sırada sessiz okunması icap eden yerde yüksek sesle, sesli okunması gereken yerde sessiz olarak dua okuyan; elde edeceği nüfuz sayesinde halk arasnda bid'at çıkarır. Dinde bozgunculuk eder.
İhya Rüya Tabirleri
Imam :
Bir cami yahut mescidde vazifeli imamı görmek vali, kaymakam, idari işlerde görevli kimselere; Bir yerin en büyük camiinin imamı, o beldenin yahut ülkenin ileri gelen, üst düzey yöneticilerine, Din hizmetlerinde görevli kimselerde görülen her çeşit iyi hhal, yöneticilerin durumlarının ve idarelerinin iyiliğine; onlarda gözlenen olumsuz haller, yönetici konumundaki kimselerdeki olumsuz iş ve icraatlara, Bir cemaate yahut topluluğa imam olup, namazı tam olarak kıldırdığını görmek, kendilerinden iyilik umulan bir cemaate ortak olmaya yahut onlara bir meselede kefil olmaya, İmam olduğunu görmek iyiliği emredip kötülükten sakındırmaya, üstada, anne babaya, sorumluluk getiren işlere ve itibarlı ve şerefli bir mesleğe, İmamlık, ehil olanlar için yöneticiliğe, insanlara dünyü ve ahiret hususlarında rehberlik yapmaya, İmam olduğunu ve cemaate kıbleden başka tarafa doğru namaz kıldırdığını görmek halkı sapıklığa yöneltmeye, bid'atler ihdas etmeye yahut mahzurlu bir iş yapmaya, Bilinmeyen bir yerde tanımadığı cemaate imam olduğunu ve namaz içinde ne okuduğunu bilmediğini görmek güzel bir ölümle ölmeye, Kadının kendini erkeklere imam olduğunu görmesi vefat etmesine, Erkeğin, kendini kadınlara imam olmuş görmesi, zavallı bir topluluğun işlerini üzerine almasına delalet eder.

---
Imam rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.