Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Hutbe Görmek

Rüyada Hutbe Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Hutbe :
Rüyanızda bir minber üzerinde hutbe okuduğunuzu görmeniz; sizin kıymet ve değerinizin artacağına, büyük bir devlet adamının, bir âlimin ve bir iş adamının herhangi bir minber üzerinde hutbe okuduğunu ve hutbesini de bitirdiğini görmesi; o kimsenin görevinde devamlı kalacağına, eğer hutbesini bitiremezse, arzu ettiği şeyin tamamlanmasının mümkün olamayacağına ve işinden de ayrılacağına delalet eder. Rüyanızda hutbe okurken şeriata aykırı bir söz söylediğinizi görmeniz; yaptığınız kötülüklerle ün yapacağınıza, rüyanızda hatiplikten çıkarıldığınızı ve yerinize başka birisinin tayin edildiğini görmeniz; o mıntıkada ve o tarihlerde önemli bir olayın meydana geleceğine, rüyanızda hutbe okumak maksadıyla bir minbere çıktığınızı görmeniz; kıymetinizin ve şerefinizin artacağına yorumlanır. Rüyanızda hutbe okurken minberden düştüğünüzü görmeniz; görevinize son verileceğine, rüyanızda güzel bir sesle hutbe okuduğunuzu görmeniz; nâmınızın artacağına, rüyanızda silahlı olarak hutbe okuduğunuzu görmeniz; ülkenizin devlet başkanının milletler arasında sayılan ve sevilen birisi olacağına işaret eder. Rüyanızda konuşma yapmak üzere bir minbere çıkmak istediğiniz halde buna kadir olamadığınızı görmeniz; olmasını istediğiniz bir işin gerçekleşmeyeceğine, rüyanızda hutbe okunması uygun düşmeyen bir yerde hutbe okuduğunuzu görmeniz; zulüm ve cefaya maruz kalacağı" niza, rüyanızda hutbeyi yanlış okuduğunuzu görmeniz; sizin idareden acizliğinize ve beceriksizliğinize delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Hutbe :
Minberde hutbe okuduğunu gören, buna muvaffak olabilecek biriyse, çok yüksek makamlara erişir. Sayet ehil değilse, yolculuğa çıkar ve selametle geri dönmesi zor olur. Zenginse, fakir düşer. Fakirse hastalanır, bir felakete uğrar. Cahilse, halkın hakaretine uğrar. Gayr-ı Müslimse, Islamiyeti seçer veya ölür. Devlet idarecisiyse, rüya adalet ve insafla yorumlanır. Günahkarsa, Allah'ın affına mazhar olur. Kadınsa, kocasının rezilliğine sebep olur. Kötü bir isim yapar yahut evlenir. Fakat, ardından boşanır veya gayr-ı meşru bir çocuğu olur. Hulasa kadının hutbe okuduğunu görmesi, iyi değildir. Bu rüya ecelle de yorumlanır.
Yüksek seviyede bir idareci, alim vb. hutbe okuduğunu ve bunun tamamlandığını görürse, makamında kalıcı olur. Ancak hutbeyi bitiremezse arzusuna ulaşamaz veya azl edilir. Hutbe sırasında şeriate aykırı bir söz söyleyen, edepsizliğiyle tanınır. Hatibin bu vazifeden azl edildiğini, yerine başkasının tayin edildiğini görmek; hükumdarın zarar göreceği çok mühim bir hadiseye işarettir. Hutbe okumak için minbere çıkmak; kıymet ve şerefin artmasıdır. Hutbe okurken minberden düşmek; azl olunmaktır. Makam kaybıdır. Yüksek ve güzel sesle hutbe okumak; şöhret ve itibarın genişliğine delalettir. Sınır kalesinde hutbe okumak; zamanın hükümdarının fetihler yapacağına işarettir. Minbere çıkmak istediği halde bunu başaramayan, arzusuna nail olamaz.
İhya Rüya Tabirleri
Hutbe :
Bakınız; Hatip, Minber.

---
Hutbe rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.