Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Hastalık Görmek

Rüyada Hastalık Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Hastalık :
Rüyada hasta veya hastalık görülmesi iyiye delalet etmez. Hasta bir kimsenin rüyasında hasta olup kısa zamanda iyileştiğini görmesi; o kimsenin gerçekten iyileşeceğine, kişinin rüyasında hastalığından şifa bulup hemen evinden dışarı çıktığını görmesi; o kimsenin öleceğine delalet eder. Rüyanızda başınızın ağrıdığını görmeniz; çok günah işlediğinize, rüyanızda gözlerinizden rahatsız olduğunuzu veya gözlerinize ilaç damlattığınızı görmeniz; hayra ve iyiliğe, rüyanızda kulağınızın ağrıdığını görmeniz; zarara uğrayacağınıza yorumlanır. Rüyanızda dilinizin ağrıdığını görmeniz; yalan söylemek suretiyle günaha gireceğinize. Rüyanızda dişinizin ağrıdığını görmeniz; kötü bir haberle karşılaşacağınıza. Rüyanızda vücudunuzun yanlarında ağrı olduğunu görmeniz; gönül kırıklığına uğrayacağınıza delaletle tabir olunur. Rüyada hastalık görülmesi fesada yorumlanır. Bir yoruma göre bir kimsenin rüyasında hastalığının uzadığını görmesi; o kimsenin kıyamet gününde Allah'a kötü bir halde kavuşacağına işaret eder. İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında ağrı duymaksızın hasta olduğunu görmesi; o kimsenin o sene içinde vefat edeceğine, rüyasında hasta olup da sonunda iyileştiğini gören kimsenin gerçekten iyileşeceğine yorumlanır. Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Kişinin rüyasında zayıf ve hasta olduğunu görmesi; o kişinin dînî görevlerini yerine getirmede kusur ettiğine, üzerinde kul hakkı varsa sahibine vermesi lazım geldiğine işaret eder. Zayıf bir kimsenin rüyasında kendisini şişmanlamış görmesi; hayra delalet eder. Kişinin rüyasında bir yerinin şiştiğini görmesi; o kişinin bir musibete maruz kalacağına yorumlanır. Rüyanızda başınızın ağrıdığını görmeniz; çok günah işlediğinize, itibarınızın ve şöhretinizin noksanlığına, rüyanızda gözlerinizin hasta olduğunu görmeniz; rızkınızın noksanlığına ve kedere maruz kalacağınıza, kulağınızın ağrıdığını görmeniz; zarara uğrayacağınıza işaret şeklinde tabir olunur.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Hastalık :
Kirmani'ye göre rüyada zayıflık ve hastalık görmek dinde bozukluktur. Bir rivayete göre batıl inançların artmasına delalettir.
Ibn-i Sirin (R.A.) demiştir ki: Ağrı hissetmeksizin hasta olduğunu gören, o yıl ölmez.
Bazı tabircilere göre hastalığının uzadığını gören, Allah'ın huzuruna fena bir şekilde çıkar. Hastalık, üzüntüdür. Iyileştiğini gören; şifaya kavuşur. Bundan başka, hastalıktan kurtularak kimseyle konuşmadan evinden dışarıya çıkan; vefat eder. Mühim bir şahsiyeti hasta görmek; iyi değildir. Sayet rüya sahibinin bu şahısla arasında bir davası varsa, kaybeder. Harpte bulunan bir kişi bu rüyayı görürse, yaralanır.
Cabir'ül Mağribi diyor ki: Zayıf ve huysuz olduğunu gören, farz ibadetlerinde kusur eder. Üzerinde hak varsa, sahibine vermez.
Bir başka rivayete göre, kendini aciz bir halde görmek; kudret ve himmette zayıflıktır. Karısının hasta olduğunu görmek; onun dindarlığına işarettir. Zayıf bir kimsenin kendisini şişmanlamış görmesi, hayra delalet eder. Zayıflamak iyi değildir.
Ebu Said'ül Vaaz diyor ki: Hastalık rüyası; ferah ve zaferdir. Rüyasında tedavi olan kimse fakirse, zengin olur. Fakat zenginse, fakir düşer. Bu rüya büyükler için iyi değildir.
Rüyasında verem olduğunu veya vücudunda şişlik bulunduğunu görmek; hayra yorulmaz. Hasta şikayet ederse karşılaşacağı üzüntü daha büyük olur.
Baş ağrısı büyük günaha işaret eder.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Hastalık :
Rüyada görülen hastalık ayrılığa işaret eder. Bir kimse rüyada kendisinin hasta olduğunu görse, o sene içinde o kimsenin vücudu sıhhatli, dindarlığı ise zayıflar.Bir kimse rüyada hanımının hasta olduğunu görse, o kimsenin hanımının vücudunun sıhhatte ve dininin noksan olmasına işaret eder. Ateşli hastalıklar devlet başkanı tarafından gelecek üzüntüye, gücünün yetmiyeceği nafakaya, muhtelif hastalıklar, azaba ve ibadetlerde tembellik etmeye işaret eder. Hasta olan çocuğun şifa bulması, onun ölümüdür.Bazı tabirciler, rüyada hasta olduğunu gören kimse, düşmanını kahreder. Güzel bir şekilde yaşar ve büyük bir mala erişir, ömrü uzun vesevince işarettir, dediler. Sıkıntı içerisinde olan bir kimse hasta olduğunu görse, sıkıntıdan kurtarır. Diğer kimseler için işsizliğe, zenginler için de ihtiyaca işaret eder. Yolculuk halinde bulunan hasta kimse, ihtiyaçlı ve şehvetli olduğunu görse,arzu ettiği şey güçleşir. Bir kimse rüyada tanıdığı bir kimsenin hasta olduğunu görse, o kimse hastalanır. Tanımadığı bir kimsenin hasta olduğunu görse, rüyayı gören hastala nir ve mal elde eder.

İhya Rüya Tabirleri
Hastalık :

---
Hastalık rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.