Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Gaşiye Suresi Görmek

Rüyada Gaşiye Suresi Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Gaşiye Suresi :
Câfer-i Sâdık'ın yorumuna göre: Bir kişinin rüyasında Gâşiye Sûresini okuduğunu veya okuyan bir kimseden dinlediğini görmesi; o kimsenin kıymetinin artacağına ve sözünün dinleneceğine, eğer geçiminde darlık çekiyorsa, Allah'ın kendisine bolluk ve bereket ihsan edeceğine, ilim sahibi ve sevilen bir kişi olacağına yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Gaşiye Suresi :
Ibn-i Sirin demiştir ki: Rüya aleminde bu Sure-i Serifeyi tamamen veya kısmen okuyan yahut okunduğunu gören; kıyamet gününde korku ve şaşkınlık içinde olup tevbe ve istiğfarla iştigal eder.
Kirmani bu rüyayı şöyle yorumluyor: Işlerinde sebat eder. Allah-ü Teala Hazretlerinin rızasını arar. Cömert olup, insanlara ihsanda bulunur. Fakat, onlar kendisine nankörlükle mukabele ederler.
Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Kadri yüce, makamı büyük, sözü geçkin olur.
Kesai'ye göre rüya sahibi geçim darlığı çekiyorsa, Allah-ü Teala Hazretleri onu feraha çıkarır.
Abdulgani için bu rüyanın yorumu şöyle: Ilim ve zühd sahibi olur. Yani dünyaya rağbet etmez. Nimete şükretmeyen kimselere paraca yardım eder, onları doğru yola sevketmeye çalışır. Fakat, kendisine nankörlükle muamele edilir.
Ibn-i Kesir ve Nafi demişlerdir ki: Dünyada kıymeti büyük, makamı yüksek olur. Iyi bir şöhret yapar. Ilmiyle meşhur olur.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Gaşiye Suresi :
Rüyada bu süreyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; hakkın lütfuyla geçimin kolaylaşmasına, ilim ve takvaya, iyilik ve hayra, rütbe ve şana işarettir.

---
Gaşiye Suresi rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.