Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Fener Görmek

Rüyada Fener Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Fener :
Rüyada fener görülmesi; aydınlık günlerin yakın olduğuna yorumlanır. Rüyanızda elinizde bir fener olduğu halde gece bir yerlere gittiğinizi görmeniz; para kazanmak için yeni bir iş aradığınıza, eğer elinizdeki fener çok güzel ışık veriyor ve etrafı gündüz gibi aydınlatıyorsa; bol bir kazanca sahip olacağınıza, eğer ilinizdeki fener sadece önünüzü aydınlatacak kadar ışık veriyorsa; gireceğiniz işte ne kâr ve ne de zarar edeceğinize, yolda giderken fenerinizin söndüğünü ve karanlık içinde kaldığınızı görmeniz; yeni işinizden zarar edeceğinize işaret eder. Bir kimsenin rüyasında başka birisinin elindeki fenerle yolunuzun aydınlandığını görmeniz; elinde fener tutan kişinin aracılığı ile çok para kazanacağınıza delalet eder. Bir başka yoruma göre: Ehil bir kimsenin rüyasında fener görmesi; o kimsenin büyük bir mevkiye geleceğine, halktan birisinin bu şekilde bir rüya görmesi; o kimsenin bir çocuğu olacağına işaretle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında bir şehirde birçok fenerlerin yakılarak çevrenin aydınlatıldığını görmesi; o memlekette adaletin geçerli olduğuna, halkının da bolluk ve bereket içinde güzel bir hayat yaşadıklarına yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Fener :
Rüyasında fanus yani fener gören, layıksa memuriyete girer, makam sahibi olur. Îtibar kazanır. Halktan biriyse evlada veya mevkie kavuşur. Fenerin sönmesi yahut söndürülmesi, memuriyetten azledilmektir. Makamı olmayan birinin bu rüyayı görmesi, elindeki ni'metlerin kaybıdır.
Rüyada birçok fenerler görmek, hürmet, itibar ve şerefin artmasına işarettir. Bir rivayete göre, din ve takvanın ziyadeleşmesidir. Bir şehirde, çok sayıda fener yakıldığını görmek; o ülke idarecisinin veya hakiminin adil davranacaklarına, halkın müsterih olup sevineceklerine dela-lettir. Fenerlerin birdenbire söndüğünü görmek; padişahın zulme başlayacağına adaletten ayrılacağına işaret eder. Ayrıca bkz. Işaretler.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Fener :
Rüyada parlak yanan bir fener görmek; şeref ve saadete, evlenmeye, kazanç ve kara işaret eder. Işığı olmayan fener, hastalığa, işlerin zorluğuna işaret eder.

---
Fener rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.