Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Eğe Görmek

Rüyada Eğe Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Eğe :
Rüyada eğe görülmesi her zaman için kolaylıkla tabir edilmektedir. Ünlü rüya tabircilerinin bu konuda yorumları şöyledir: İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Rüyada görülen eğenin cinsi, kullanılış şekli nasıl olursa olsun işlerde karşılaşılacak olan zorluklarla yorumlanmaktadır. Câbiru'l-Mağribî'ye göre: Bir kimsenin rüyasında bir demiri veya bakırı eğe ile eğelediğini görmesi; o kimsenin evinin işlerinin düzeleceğine, çan, zil ve benzeri şeyleri eğelediğini görmesi ise; düşmanlığa işaret eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Eğe :
Ibn-i Sirin demiştir ki: Rüyada elinde eğe olduğunu görenin, müşkül işleri kolaylaşır. Eğe ile demir eğelediğini, bunu yaparken meşakkat çektiğini gören; işlerinde güçlük çeker ve zarara uğrar. Kalın eğe; ağır söz, ince eğe; latif, hoş sözdür. Eğesinin kırıldığını veya kaybolduğunu görenin işleri zorlaşır ve düzeleceğine aksi gider.
Cabir'ül Mağribi'ye göre rüyasında evinin eşyasından bir demiri veya bakırı eğelediğini gören, hizmetçilerine karşı bir hayır işler ve onların halleri düzelir. Dolayısıyle rüya sahibinin evinin işleri yoluna girer.
İhya Rüya Tabirleri
Eğe :
Bir cismi eğe ile törpülemek mala, ıslah etmeye ve dünyalıktan fazla olanı atarak gönül huzuruna ermeye, Eğe görmek, iş ve düşüncede yararlı olanı ortaya çıkaran gayret ehli kimseye delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Törpü.)

---
Eğe rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.