Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Düğün Görmek

Rüyada Düğün Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Düğün :
Bir kimsenin rüyasında içkisiz, çalgısız ve eğlencesiz sade bir düğün merasimi görmesi; hayra, berekete, feraha ve sevince yorumlanır. Kişinin rüyasında içkili, çalgılı, gürültülü ve patırtılı bir düğün merasimi görmesi; hayra alâmet değildir. Hele düğünde bir de oyun olursa o zaman musibete yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Düğün :
Rüyada, eğlence ve çalgı aletlerinden uzak ve sakin bir düğün görmek; hayır, bereket, ferah ve sevinçtir. Içkili, gürültülü, patırtılı düğün görmek; hayır değildir. Bilhassa düğünde raks varsa, bu rüya musibete delalet eder.
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Rüyada düğün görmek, düğün sahibi için musibettir. Düğünde yemek yoksa, davetli olan için sevinç ve ferahtır.
Kirmani rahmetullah şöyle diyor: Rüyasında bir düğünün işlerine memur olduğunu gören; vefat eder. Cena-zesinde akrabalarından bazısı bulunur. Bir hastanın evinde düğün görmek; o hastanın vefatına delalet eder.
Bazı tabircilere göre, eğlence aletlerinden birinin bulunduğu düğün ikrah edilecek kadar hayırsızdır. Çünkü düğünde çalıp çağırmak; uğursuzluk, felaket, hüzün ve sıkıntı vardır.
Ibn-i Kesir demiştir ki: Düğün, rüyada cenaze ile tabir edilir. Kendisinin düğünün yapıldığını görenin; yakın bir zamanda cenaze merasimi icra olunur. Oğlunu evlendirip düğün yaptığını ve o düğünde çalgı vb. bulunduğunu gören oğlunun cenaze merasiminde hazır bulunur ve ağlayanlar çok olur. Davetli olduğu bir düğünde yemek yiyen, ölünün ardından pişirilen yemekten yer.
İhya Rüya Tabirleri
Düğün :
Bir düğünde bulunmak ve bu vesileyle verilen yemekten yemek üzüntü ve kederin gitmesine, Düğün yemeği vermek, insanların işlerini üstlenmeye delalet eder.

---
Düğün rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.