Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Dua Görmek

Rüyada Dua Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Dua :
Bir kimsenin rüyasında kendisini duâ ettiğini görmesi; o kimsenin sonunun hayır olacağına, kişinin rüyasında bir başkası için duâ ettiğini görmesi; o kimsenin dünya ve âhiret hayırlarına mazhar olacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bütün insanlar için duâ ettiğini görmesi; o kimsenin halkın iyiliğini istediğine işaret şeklinde tabir edilir. Kişinin rüyasında karanlıkta duâ ettiğini görmesi; o kimsenin gam ve kederden kurtulacağına, kişinin rüyasında yapılan herhangi bir duaya "Amin" dediğini görmesi; o kimsenin dualarının kabul olduğuna, arzu ve isteklerinin yerine geleceğine ve Allah'ın affına layık görüldüğüne delalet eder Bir kimsenin rüyasında duâ ederken duasını yarıda kestiğini görmesi; o kimsenin başladığı bir işini yarıda bırakacağına yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Dua :
Rüyasında kendi nefsi için Allah-ü Teala Hazretlerinden rahmet niyaz eden kimsenin sonu hayırlı olur. Ihtiyacı yerine gelir. Salih bir kişiye dua etmek; dünya ve ahiret için hayırlıdır. Müfsid, yani nifak sokan, ibadeti bozmak isteyen birine dua etmek; onun zulmüne ve fesadına yardımcı olmaya delalet eder. Bütün halk için dua etmek; onların salahını yani kurtuluşunu istemeye işarettir. Ayrıca kendi nefsine dua etmek; evlat sahibi olmaya da delalet eder.
Ibn-i Kesir demiştir ki: Dua eden, kendisine dua edildiğini gören; hayır ve berekete nail olur. Namazı takiben dua etmek; hayra, bir insana beddua etmek ise; onu kelamıyla kahretmeye işarettir. Kendi nefsine beddua etmek; ilahi nimetlere şükre, dua etmek istediği halde buna muktedir olamamak; muvaffakiyetsizliğe delalettir. Uyurken dua etmek; mühim bir işi ihmal etmektir.
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Bildiği bir duayı okuyan; farz namazını eda eder. Allah-ü Teala Hazretleri'nin isminin bulunmadığı bir duayı okuyan; namazı gösteriş için kılar. Rabb'ine karanlıkta dua eyleyen, keder ve sıkıtıdan kurtulur. Güzel dua, zafer ve yardımı ifade eder.
Büyük tabircilerden Seyyid Ahmed Cabir diyor ki: Rüyasında dua okuduğunu veya bir meclis duasında amin dediğini görenin, duası kabul olur. Maksadının husulüne, dünya ve ahirette saadete, ilahi rahmete, affa mazhar olur. Sevap kazanır.
İhya Rüya Tabirleri
Dua :
  • Dua eden ve kendisine dua edilen kimse hayır ve berekete, namaz sonu dua etmek hayırlı şeylerin gerçekleşmesine,
  • Kendi nefsini kınayarak kötü dua etmek nimete şükretmeye,
  • başkasına beddua etmek onu kahretmeye, haksız yere birine beddua etmek ona zulmetmmeye,
  • Dua etmek istediği halde bunu yapamamak hayır ve iyiliklerin gecikmesine,
  • Uyurken dua ettiğini görmek önemli bir işi ihmal etmeye yahut uyanıkken yapılacak duanın kabul olmasına,
  • Bilinen bir duayı okumak, özel bir maksadın husulüne, bir metne bakarak dua etmek dinde öncü konumundaki salih kişilere uymaya,
  • Duanın yarıda kalması üzerinde durduğu işi bitirememeye,
  • Dua sağlam bir imana, ibadetleri bilinçi olarak ve maksada uygun bir tarzda, şekil ve özüne uyarak eda etmeye,
  • Topluca yapılan dua genel olarak gelecek rahmet ve esenliğe,
  • Bilinmeyen birinin bir yerde dua ettiğini görmek, insanlar için hayır murad eden bir kimseye, alim ve takva bir zata yahut himmeti üstün evliyaya delalet eder.
  • ---
    Dua rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

    Bakınız:
    Emsile sıradaki tabirler
    Emsile Rüya Tabirleri

    Tabir Arama Motoru

    Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.