Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Def Görmek

Rüyada Def Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Def :
Erkek için üzüntüye, kadınların işine fazla karışmaya, Kadının def görmesi ve çalması sevince, Kadınların kendi aralarında def çalıp eğlenmeleri düğün, nişan vs. gibi bir merasime, Def çalan birini görmek ferah ve sevince delalet eder.
Diyanet Rüya Tabirleri
Def :
Rüyada görülen def musibet, üzüntü ve kederdir. Def, kendisiyle beraber olan kimse için şöhrettir. Def bir hizmetçinin elinde olursa, o def. o hizmetçinin durumuna göre meydana çıkacak bir hayırdır. Def, bir erkek ile beraber olursa, o erkeğe yaklaşan kimse şöhret bulur. Eğer def, bir kadınla olursa, meşhur bir işe işarettir. Rüyada düğünlerde çalınan zurna ve tambur gibi şeyler o evin halkı için musibettir. Def, bazen evlenmeye, bazen de kaybolmuş bir kimsenin gelmesine işarettir.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Def :
Kirmani demiştir ki: Rüyasında ustalıkla def çalan, iyiliği ile meşhur fakat ağzı bozuk bir kadınla evlenir.
Ebu Said'ül Vaaz'a göre def çalmak, erkekler için şöhret veya musibettir. Kadınlar için hayrı ifade eder.
El Salimi, rüyasında def çaldığını gören meşhur olur diyor rüyayla ilgili yorumuna şöyle devam ediyor; rüya sahibi hayırlı işler yapıyorsa, şöhreti güzel olur. Yok eğer şer işlerle ilgileniyorsa, kötü bir şöhret kazanır. Bir cariyenin def çalması o mekanda hayrın yayılacağına işarettir. Bir kadının def çalması şöhret kazanacağına delalet eder. Genç bir erkeğin def çalması düşmandan haberdir. Ihtiyar bir adamın çaldığı def; onun şöhretine, iyi hallerine, dine bağlılığına işaret eder.
Cafer-i Sadık (R.A.) şöyle diyor: Bir kadının veya bir cariyenin çaldığı defin sesini işitmek; neş'elenmeğe ve feraha çıkmaya delalet eder. Ihtiyar bir adamın çaldığı defin sesini duymak; baht açıklığı, kuvvet, uğur ve bereket manalarını taşır. Genç bir erkeğin çaldığı def hakkındaki yorumu ise, El Salimi'yle aynı. Yani düşman. Düşmanın ortaya çıkışı.
Mezher adı verilen, dervişlerin çaldıkları, tarikat ehlinin kullandığı büyük defler; fakirler için kurtuluşu müjdeler. Melikler ve ileri gelenler için def; tarikat adabına uymak kaydıyla iyidir. Halkın da bu rüyayı görmesi hayırdır.
Bazı tabircilere göre, ellerinde mezher olan kadınları görmek; müjde ve selamettir.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Def :
Rüyada görülen def musibet, üzüntü ve kederdir. Def, kendisiyle beraber olan kimse için şöhrettir. Def bir hizmetçinin elinde olursa, o def. o hizmetçinin durumuna göre meydana çıkacak bir hayırdır.Def, bir erkek ile beraber olursa, o erkeğe yaklaşan kimse şöhret bulur.Eğer def, bir kadınla olursa, meşhur bir işe işarettir.Rüyada düğünlerde çalınan zurna ve tanbur gibi şeyler o evin halkı için musibettir.Def, bazen evlenmeye, bazen de kaybolmuş bir kimsenin gelmesine işarettir.

İhya Rüya Tabirleri
Def :
Erkek için üzüntüye, kadınların işine fazla karışmaya, Kadının def görmesi ve çalması sevince, Kadınların kendi aralarınde def çalıp eğlenmeleri düğün, nişan vs. gibi bir merasime, Def çalan birini görmek ferah ve sevince delalet eder.

---
Def rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.