Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Boyamak Görmek

Rüyada Boyamak Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Boyamak :
Kişinin rüyasında elbise veya kumaş cinsinden bir şey boyadığını görmesi; o kimsenin bütün işlerinde doğruluk yaptığından dolayı herkesin takdirini ve beğenisini kazanacağına, kişinin rüyasında ellerini boyadığını görmesi; o kişinin bir tehlikeye maruz kalacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında yüzünü boyadığını görmesi; çevresinde bulunan düşmanlarının ona kötülük yapacaklarına, kişinin rüyasında herhangi bir şeyi boyadığını görmesi; eğer birisine âşık ise; bu aşk hayatında hüsrana uğrayacağına ve dolayısıyla moralinin çok bozulacağına, rüyasında ev veya köşk boyadığını görmesi; o kimsenin gelirinin atacağına, neşe ve keyfinin yerine geleceğine işaretle tabir edilir.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Boyamak :
Kına vs. ile boyamak hususunda Kirmani diyor ki: Kınayı bir kap içinde görmek, mal ve müjdedir. Ellerini ve ayaklarını kına ile boyayan, ev halkını ve akrabalarını süsler, donatır. Bir kavle göre ailesine ait işleri gizler. Rüya sahibinin akrabası yoksa; yakın zamanda sıkıntıdan kurtulup, feraha çıkar. Başka rivayete göre dinde fesatla yorumlanır.
Sakalı kına ile boyamak, şunlarla tabir olunur: Ameli ve ibadeti saklamak, fakirliğini etraftan gizlemek, uzun ömür, vekar ve cihad. El ve ayaklarına kına koyduğunu gören kadın, hilekar olur. Bir rivayete göre kocasının işlerine hizmet eder.
Kınanın haricinde şer'an mekruh bir şeyle boyamak (gelinler müstesna) hayır değildir. Bir rivayete göre, gelin için de iyi sayılmaz. Boya koyduğunu fakat, tutmadığını gören, meşhur malını gizlemeye çalışır. Boyanın tuttuğunu görenin ayıpları Allah (C.C.)'ın izniyle örtülür.
Saçını, sakalını çamur vb. ile boyayan, halini boşu boşuna saklamaya gayret eder yahutta nefret ettiği bir fenalığa uğrar. Azalarından boyanması uygun olamayan bir yeri boyamak (ilaç için değilse) hayra yorulmaz

---
Boyamak rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.