Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Bağlı Olmak Görmek

Rüyada Bağlı Olmak Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Bağlı Olmak :
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Bağlı olduğunu gören, bulunduğu iş ne olursa olsun onda sebat eder.
Danyal (A.S.) buyurmuştur ki: Ayağında bukağı (bağ) gören arzuladığı sefere gidemez. Ayağında iki, üç, dört bukağı görenin, o kadar evladı olur. Iki ayakta bukağı görmek; velayete (*) delalettir. Başka bir şahısla beraber bağlanan, büyük bir günah işler. Muhtemelen devletten ceza görür. Ayağında kiremitten bukağı (bağ, kayd) gören, araziden faydalanır. Bukağı kurşundan ise; ya hıristiyanlardan menfaat görür yahutta evlenir. Bakır bukağı, Yahudilerden fayda sağlamaya delalet eder. Gümüş bukağı, zengin kadınla evlilik, altın bukağı yolculuk ve hastalığa işarettir.
Kirmani yukarıdaki yorumlara ilaveten şunları söylüyor: Altından bukağı görenin, elinden bir şey gider. Sarı pirinçten, kurşundan vb.nden imal edilmiş bukağı gören, ümit ettiğinden daha fazla hayır ve menfaat bulur. Bukağı demirden ise, kat'i bir özürle yerinde kalır.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla tabir ediyor: Küfür, nifak, tamahkarlık, cimrilik ve günahtan korunma.
Bazılarına göre Bukağı (kayd, bağ) ipten yapılmışsa rüya sahibi din emrinde sebatkar olur. Kurşundan bukağı gören, ehemmiyetsiz bir işe devam eder. Pirinç bukağı fena bir işte kalıcı olmaktır. Altından ma'mul bukağı gören, kaybettiği malını bekler. Gümüşten bukağı görenin, izdivacı devamlı olur. Odundan bukağı gören, nifak içinde yaşar.

---
Bağlı Olmak rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.