Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Bükmek Görmek

Rüyada Bükmek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Bükmek :
Rüyada sarığın veya ipin büküldüğünün görülmesi; yolculukla yorumlanır. Kişinin rüyasında kamış, urgan veya ip büktüğünü görmesi; o kimsenin mutlaka yolculuğa çıkması gerektiğine, eğer büktüğü şey ince ise, o kimsenin yolculuk yapacağı yerin bolluk olacağına, kişinin rüyasında elinde bulunan ip veya urganı kolayca büktüğünü görmesi; yolculuğunun çok rahat geçeceğine işaretle tabir edilir.
Nablusi Rüya Tabirleri
Bükmek :
Rüyada bir şeyi burup bükmek: «Ehli kitaptan öyle bir güruh da vardır ki (bir şey okuyorlarmış gibi) dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu kitaptan sanırsınız diye.» (Sure i Ali liman, ayet 78) mealindeki ayet işaretince kitabı tahrif etmeye, değiştirmeye ve bozmaya delalet eder.
Rüyada sarığı veya ipi bükmek yolculuğa delalet eder.
Bir kimse rüyada kamış, urgan veya ip büktüğünü görse, o kimse mutlaka yolculuğa çıkması gerekir. Eğer bükdüğü şey ince olursa o kimsenin gideceği yer ucuzluk ve bolluk olur. Eğer ip ve urganı bükmek, kendisine kolay geliyorsa, onun yolculuğu da rahat geçer.
Sakalını yolduğunu ve ondan iplik bükdüğünü gören kimse, yalan şahitlik ettiğinden rüşvet alır. Bazen de ip ve urgan bükmek, işini sağlam yapmaya veya şirket kurmaya ya da nikaha delalet eder.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Bükmek :
Rüyada sangı veya ipi bükmek yolculuğa işaret eder. Bir kimse rüyada kamış, urgan veya ip büktüğünü görse, o kimsenin mutlaka yolculuğa çıkması gerekir. Eğer bükdüğü şey ince olursa o kimsenin gideceği yer ucuzluk ve bolluk bir yer olur. Eğer ip ve urganı bükmek, kendisine kolay geliyorsa, onun yolculuğu rahat geçer.

İhya Rüya Tabirleri
Bükmek :
Birkaç ipi birbirine sarıp tek iplik yapmak yolculuğa, Urgan, halat vs. bükmek ortaklık kurmaya, nikaha yahut işi sağlama almaya, Elbiseyi büküp kıvırcık hale getirmek işinde sebat etmeye, giymeden önce bükmek zinet ve güzelliğe, İp yahut bükülebilen şeyyleri gereksiz yere bükmek hakkı tahrif etmeye, sözü çarpıtmaya delalet eder.

---
Bükmek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.