Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Mescid Görmek

Rüyada Mescid Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Mescid :
Bir kimsenin rüyasında mescidlerden bir mescidi mamur görmesi; o kimsenin âlim veya vaiz birisi olup, onun yanında toplanılacağına ve hayırla onların aralarını bulacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında bir mescidin yıkıldığını görmesi; orada büyük bir âlimin vefat edeceğine, kişinin rüyasında mescidin tavanının bozuk olduğunu görmesi; o kimsenin kötü bir iş yapacağına, kişinin rüyasında tanımadığı bir kimsenin namaz kıldığını görmesi; eğer mescidin imamı da hasta ise; öleceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında evinin mescide dönüştüğünü görmesi; o kimsenin hayırlı ameller işlemeye ve ibâdetler yapmaya nail olacağına, kişinin rüyasında bir mescidin hamama dönüştüğünü görmesi; o kimsenin iffetli ve namuslu bir kimseyi fasıklıkla itham edeceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında Allah rızası için bir cami veya mescid yaptığını görmesi; o kimse eğer devlet başkanı ise; hakkı yerine getirerek iyilikle emredip kötülükten nehyedeceğine, o kimse eğer âlim birisi ise; o kimsenin kitap yazarak halka faydalı olacağına ve halkta onun ilminden ve fetvalarından istifade edeceğine, o kimse eğer zengin ise zekâtını vereceğine eğer bekâr ise evleneceğine, eğer evli ise çocuğunun olacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında tanımadığı yeni bir mescidin içinde bulunduğunu görmesi; o kimsenin o yıl içinde hacca gideceğine veya dini yönden fakih (İslâm hukukunu bilen) birisi olacağına, kişinin rüyasında dükkanının mescide veya mescidin dükkana dönüştüğünü görmesi-bu kimsenin helalinden kazanca sahip olacağına işaret şeklinde yorumlanır.
Nablusi Rüya Tabirleri
Mescid :
Rüyada mescid görmek, alim bir kimsedir. Mescidin kapıları erkek alimler ve mescidin hafızlarıdır. Bir kimse rüyada mescit yaptığını görse, hayra, sünnete, akrabaları ziyarete, eğer ehilse kadı ve hakim olmaya delalet eder.
Bir kimsenin mescitlerden bir mescidi mamur görmesi, o kimsenin alim veya vaiz bir kimse olup onun yanında toplanılmasına ve hayırla onların aralarını bulmasma delalet eder.
Bir kimse rüyada bir mescidin yıkıldığım görse, orada mütedeyyin, abid ve önder bir alim ölür. Mescidin tavanının bozukluğunu görse, kötü bir iş işler. Mescidde tanımadığı bir adamın namaz kıldığını görse ve mescidin imamı da hasta ise, ölür. Bir gurup cemaatla beraber mescide girdiğini ve cemaatın da kendisi için bir kuyu kazdıklarını gören kimse, evlenir.
Kendi evinin mescide dönüştüğünü gören kimse, hayırlı amele, ibadet ve şerefe erişir. Müslümanları hakka davette sebat eder ve batıl kişileri ayırır. Bir kimse mescidin hamama dönüştüğünü görse, iffetli ve namuslu bir kimseyi faşıklığa nisbet etmesine delalet eder. Mescid pazara ve ticaret etmeye de delalet eder.
Merdivenle çıkılan yüksek mescidi görmek, yanında bulunan şey--"den cimrilik yapıp vermeyen kimseyi görmeye delalet eder. Görülen mescidin alçakta olması işlerin kolaylaşmasına ve ihtiyaçları gidermeye delalet eder.
İhya Rüya Tabirleri
Mescid :
Bakınız; Cami.

---
Mescid rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.