Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Azrail (a.s.) mı Görmek

Rüyada Azrail (a.s.) mı Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Azrail :
Rüyada Azrail'in görülmesi; değişik şekillerde yorumlanmaktadır. Bir kimsenin rüyasında Azrail'i güler yüzlü görmesi; şehid olarak öleceğine, öfkeli bir halde görmesi; günahlarına tövbe etmeden öleceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında Azrail ile güreştiğini ve ona galip geldiğini görmesi; hastalığından şifa bulup iyileşeceğine, Azrail'in güreş anında kendisini yendiğini görmesi; o kimsenin öleceğine delalet eder. Bazı rüya yorumcularına göre: O kimsenin böyle bir rüya görmesi; korkuya işarettir dediler. Kişinin rüyasında kendisinin Azrail'in suretine girdiğini görmesi; o kimsenin insanlara galip geleceğine, ünlü bir kimse ve devlet başkanının cellâdı olacağına ya da rüya sahibinin vasıtasıyla büyük işlerin görüleceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında Azrail'in elini öptüğünü görmesi; o kimse­nin mirastan eline mal geçeceğine delalet eder. Rüyada Azrail'in görülmesi; toplumun dağılmasına, hiçbir kimsenin konulmayacağına, hastaların ölmesine, binaların yıkılmasına, yangın çıkmasına ve korkunç haberler alınması neticesinde feryâd-u figânın meydana gelmesine işaret sayılır. Rüyada Azrail'in görülmesi; bazen de borçlanmaya, kazancın azal­masına, işsiz kalmaya ve iş bulamayıp çalışmamaya delalet eder. Rüyada Azrail'i görmek; bazen de tutuklanmaya, halkın bozulmasına, ilmin unutulmasına, namazın terk edilmesine, zekâtın verilmemesine ve yerine getirilmesi lazım gelen hakların yerine getirilmemesine yorumlanır.
Nablusi Rüya Tabirleri
Azrail :
Rüyada Azrail (A.S.)'ı güler yüzlü görmek, şehit olmaya delalet eder. Öfkeli bir halde görmek ise, tövbe etmeksizin ölmeye delalet eder.
Rüyada Azrail (A.S.) ile güreştiğini veya ona galip geldiğini gören kimse, hastalıktan kurtulur. Azrail (A.S.)'m, kendisine galip geldiğini gören kimse ise, ölür. Bazı tabirciler, rüyada Azrail (A.S.)'ı gören kimse, lüzumlu olan bir işe girer, dediler. Bazı tabirciler ise, o kimsenin bu rüyası büyük bir korkudur, dediler. Azrail (A.S.) suretine girdiğini gören kimse, insanlara galip, şanı yüce melikin celladı olur. Ya da o kimsenin eliyle büyük işler meydana gelir. Azrail (A. S.)'in elini öptüğünü gören kimnse, bir mirasa konar.
Azrail (A.S.)'i görmek, cemiyeti dağıtmaya ve hiç bir kimseyi himayesi altında tutmamaya, hastalanıl ölmesine, binaların yıkılmasına, yangın çıkmasına, korkunç haberlere ve bunlara benzer feryat, figan ve dövünmeyi icap ettiren şeylerin meydana gelmesine delalet eder. Azrail (A.S.)'i görmek, bazen da borçlara, kazancın durgunluğuna, işsiz kalmaya ve çalışmamaya delalet eder. Azrail (A.S.)'i görmek hapse, halkı bozmaya, ilmi unutmaya, namaz kılmamaya, zekat vermemeye ve üzerine vacip olan hakları yerine getirmemeye delalet eder. Azrail (A.S.)'i görmek, ailesinden ayrılmaya, kıtlık olmasına, ziraat ve meyvelerde görülen afetlere delalet eder.
Azrail (A.S.
İhya Rüya Tabirleri
Azrail :
Ölüm meleğini görmek önemli olaylara, toplumda görülecek olumsuz gelişmelere; Onu güleryüzlü görmek şehit olmaya yada imanla ölmeye, Asık çehreli görmek tövbe etmeden ölmeye, Onunla güreşip yenilmek ölmeye, galip gelmek hastalıktan kurtulmaya, Onun elinii öpmek mirasa, Onun suretine girmek zorlu işleri başarmaya, Onu bir yerde gezinirken görmek toplumun her bireyini etkileyecek gelişme ve olaylar delalet eder.
Tiflisi Tabirleri
Azrail :
» Allame Meclisî: Azrail’i (a.s) görmek; ecelinizin yaklaştığına ve tövbe etmeniz gerektiğine…

Azrail'i öfkeli görmek; tövbe etmeden öleceğinize ve ölümünüzün kolay olmayacağına…

Azrail’in canınızı aldığını görmek; geçiminizin rahat olacağına…

Azrail'in size selam verdiğini görmek; her iki dünyada da güvende olacağınıza ve cennete gideceğinize… ["Şüphesiz, Rabbimiz Allah’tır deyip, sonra dosdoğru yolda yürüyenlerin üzerine melekler iner. Onlara: Korkmayın, üzülmeyin, size vaat olunan cennetle sevinin, derler."[75]]

» İbn-i Sîrîn: Azrail'i gökte, kendinizi yerde görmek; sahip olduğunuz işlerden azledileceğinize…

Azrail'in yakınlarınızda olduğunu görmek; ecelinizin yaklaştığına…

Azrail'in mutlu olduğunu görmek; şehit olacağınıza…

Azrail ile güreştiğinizi ve onu yenemediğinizi görmek; ecelinizin yaklaştığına…

Aynı rüyada Azrail'i yendiğinizi görmek; hastalanacağınıza, ölüm döşeğinde olacağınıza, ama daha sonra sağlığınıza kavuşacağınıza işarettir.

» Cabir Mağribî: Azrail'i mutlu görmek; ömrünüzün uzayacağına…

Azrail'in size selam verdiğini görmek; ecelinizin yaklaştığına ve şehit olacağınıza…

Azrail'in size öfkeyle baktığını görmek; tehlikeli bir durumla karşılaşacağınıza…

Azrail'in size tatlı bir şey verdiğini görmek; ölümünüzün kolay olacağına…

Azrail'in size acı bir şey verdiğini görmek; ölümünüzün zor olacağına…

Azrail'in size iyi bir müjde verdiğini görmek; aynı müjdeyi gerçek hayatta da alacağınıza…

Azrail'i öldürdüğünüzü görmek; yeni bir düşmanınız olacağına işarettir.

---
Azrail rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.