Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Asılmak Görmek

Rüyada Asılmak Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Asılmak :
Bir kimsenin rüyasında asıldığını görmesi; o kimsenin yüceleceğine ve memuriyete tayin edileceğine işaret eder. Yine bir kimsenin rüyasında ölü bulunmasına rağmen idam edildiğini görmesi; din yönünden bozulmakla birlikte dünyada şeref ve yüceliğe, hayatta olduğu halde idam edildiğini görmesi; dini bozulmadan yüceliğe, şerefe ve güce kavuşacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında deniz yolculuğu yaparken asıldığını görmesi; o kimsenin bu rüyası hayra alâmettir. Genel ifade ile idam edilmek; fakir kimseler için hayra ve gizli şeylerin meydana çıkmasına, zenginler için fenalığa ve işlerinin bozulmasına yorumlanır. Az önce ifade ettiğim gibi rüyasında asıldığını ve bir başkasının asıldığını görmesi; şeref ve ündür. İmam-ı Şâfı Hz.'leri tutuklanmıştı. Hapishanede iken rüyasında Hz. Ali (r.a.) ile birlikte idam edildiklerini görmüş ve bu rüyasını bazı rüya tabircilerine anlatmıştı. Onlar: "Bu rüyayı gören kimsenin adı bu dünyada her yerde anılacak, nâmı yer ile gök arasını dolduracak" cevabını vermişlerdi. Yapılan bu yorum daha sonra aynen çıkmıştır. Kirmânî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında asıldığını görmesi; devlet başkanından veya vekilinden büyük nimete ve şana ulaşır. Eğer rüyasında devlet başkanının emri ile asıldığını görürse; ondan büyük bir iyilik görür. Bir topluluk tarafından idam edildiğini gören kimse o topluluğa reis olur ve onlara emreder. Yaşlı bir kimsenin rüyasında kendisini astığını ve halkında onu seyrettiğini görmesi; o kimsenin bulunduğu mıntıkanın büyük bir kişisi haline geleceğine işaret eder. Kişinin rüyasında kendisini astığını ve akrabalarının da seyrettiklerini görmesi; onlar tarafından sevilip sayılacağına ve sözünün dinleneceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında asıldığını ve ipin kopmasıyla yere düştüğünü görmesi; eğer memur ise işine son verileceğine, zengin ise fakirleşeceğine, fakir ise saygınlığını kaybedeceğine ve tüccar ise zarara uğrayacağına işaret eder. Rüyada bekâr kimseler hakkında idam edilmek; evlenmeye, köleler hakkında ise hürriyete kavuşmaya delalet eder.
Nablusi Rüya Tabirleri
Asılmak :
Rüyada asılmak, yücelik ve nail olacağı valiliktir. Bundan dolayı valiliğe ehil bir kimse rüyada asıldığını görse, vali olur. Asılarak öldüğünü gören kimse, valiliği esnasında dinî inançları zayıflar. Asıldığında ölmeyip sağ kalsa, bir vilayete dindar ve adaletli bir vali olur.
Halk tabakasından birisi asıldığını görse, perişan olur ve kahra uğrar.
Deniz yolculuğunda bulunan bir kimse, rüyada asıldığını görse, onun hakkında hayra delalet eder. Rüyada idam edilmiş birisinin etinden yediğini gören kimse, ileri gelen birtakım şahıslardan hayır görür. Yüksek mevki sahipleri için idam edilmek hayra ve yüceliğe delalet eder.
Rüyada ölü bulunduğu halde yine idam edildiğini gören kimse, dini bozulmakla beraber dünyada şeref ve yüceliğe erişir. Hayatta olduğu halde asıldığını gören kimse, dini bozulmadan yücelik, şeref ve saltanata kavuşur.
Rüyada idam edildiğini, ancak ne zaman asıldığını bilmediğini görse ve o kimsenin de elinden çıkmış ve kaybolmuş bir malı varsa, o mal yine kendisine gelir ve ihtiyaçları görülür.
Idam edilerek öldürülen kimse, nail olacağı izzet ve yücelikte tekzip edilir.
Idam edilmiş bir kimsenin etini yediğini, ondan kan çıktığını ve yediği yerin belli olmadığını gören kimse, sultanın adamlarından birinin gıybetini yaparak günahkar olur. Kan çıktığından dolayı da, gıybet olunan adam sevap kazanır.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Asılmak :
Rüyada asılmak, kişinin yüceliği ve nail olacağı memuriyettir. Rüyada ölü bulunduğu halde yine idam edildiğim gören kimse, dini bozulmakla beraber dünyada şeref ve yüceliğe erişir. Hayatta olduğu halde asıldığını gören kimse, dini bozulmadan yücelik, şeref ve güce kavuşur. Deniz yolculuğunda bulunan bir kimse, rüyada asıldığını görse, onun hakkında hayra işaret eder. Asılmak, fakirler hakkında hayra ve gizli şeylerin meydana çıkmasına; zenginler hakkında ise, fenalığa ve işlerinin bozulmasına işaret eder.Evinde oturmak, isteyen ve bir tarata gitmekten korkan kimse hakkında asılmak da, o kimsenin evinden ve memleketinden çıkmasına işaret eder.

İhya Rüya Tabirleri
Asılmak :
Rüyada asılmak ilim ehli için yöneticiliğe, Halk tabakasından birinin asılması gadre uğrama ya da gizli işlerin açığa çıkmasına, Bekar için evlenmeye, Bir meydanda asılmak, orada yönetici olmaya, Ölünün asılması ahirete faydası olmayacak dünyalığa delaleet eder.

---
Asılmak rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.