Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Yün Görmek

Rüyada Yün Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Yün :
Rüyada yapağı halinde yün görmek; şüphesiz helal mala işaret eder. Yün yakan, malını fesada israf eder. Vücudunda yün bittiğini görenin, malı artar. Yünden imal edilmiş eşya; dindar zevceye, iplik haline gelmiş yün; hayırlı mala, bir yastık veya yatağa yün doldurmak; evliliğe işarettir.
Deve yünü; padişah sayesinde mal kazanmaktır. Bir rivayete göre mirasa delalet eder.
Kirmani deve yününü, helal mal ile yorumluyor. Onunla bir şey doldurmak, evliliğe işaret eder. Bundan başka deve yünü de yün gibi yorumlanır. Tiftiğin tabiri de aynıdır.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Yün :
Rüyada deve yünü görmek fayda, rızık, elbise, miras veya miras olmayan mala ya da gasbedilmiş mallara işarettir. Deve yünü, helal maldır.Rüyada birkaç yük deve yününe rastladığını gören kimse, büyük bir mala kavuşur. Rüyada yün giymiş bir kimseyi gören adam, kıymetli ve çok mal elde eder. Bazen de yün, gümüşe işarettir. Rüyada yün üzerinde uyuduğunu gören kimse, hanımı tarafından çok servete kavuşur.Rüyada yünün yanması dinin bozulmasına ve servetin elden gitmesine işarettir. Alim bir kimse rüyada yünden elbise giydiğini görse, zühd ve takva ile amel eder. Halkı zühd ve takvaya davet ve insanları ahiret için amel etmeye teşvik eder. Rüyada görülen yün, kederden kurtulmaya işarettir,Ancak yün, sert, kalın ve giyene yakışmıyorsa, fakirlik ve zillete işarettir.

İhya Rüya Tabirleri
Yün :
Yün -gerek görülsün, gerek giyilsin, gerekse yığılsın- mal ve dünyalığa, Sert, kalın ve kaba ve ondan mamül bir şeyi giyen kimesye yakışmayan yün üzüntü ve sıkıntıya; Kışın yün satan kimseyi görmek ticaret ve kazanca, yazın görmek üzüntü ve kedere delaleet eder. (Ayrıca Bakınız; Kırpmak.)
Tiflisi Tabirleri
Yün :
» Allame Meclisî: Yün görmek; saygınlık kazanacağınıza işarettir.

» İbn-i Sîrîn: Yün görmek, her bakımdan helal mala işarettir. Dokunmamış yünün tabiri daha iyidir.

Yünlü elbise görmek; menfaate…

Yününüz olduğunu veya birinin size yün verdiğini görmek; gördüğünüz yün miktarınca mal elde edeceğinize işarettir. "Allah, evlerinizi sizin için bir huzur ve sükûn yeri yaptı ve sizin için davar derilerinden gerek göç gününüzde, gerekse konaklama gününüzde, kolayca taşıyacağınız evler; yünlerinden, yapağılarından ve kıllarından bir süreye kadar (faydalanacağınız) bir ev eşyası ve bir ticaret malı meydana getirdi."[216]

» Kirmanî: Elinizdeki yünleri attığınızı görmek; malınızı heder edeceğinize…

Yünün yandığını görmek; malınızı harcayacağınıza…

Üzerinizde yünlü bir elbise olduğunu görmek; kadınlara yönelik bir ticaret neticesinde mal elde edeceğinize…

Yünlü veya pamuklu elbise satın almak veya yünlü yatağınız olduğunu görmek; zengin bir kadınla evlenmek istediğinize işarettir.

---
Yün rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.